Seita poseeraa ruskassa:

Voi voi. Kohta on syksykin ohi, ja talvi tulee. Lehdetkin tippuilevat, ja kaunein ruska on ohi. Siirrytään ulkotreeneistä (alkeiskurssilta) hallitreeneihin. ;( Onneksi sain itseni ulos kameran kanssa, niin on sentään pari ruskakuvaa kansioissa tästä syksystä.

Hepuli Hepsu: Ollaan hiukan yritetty karsia huonoja tapoja pois.Ennen Seita ei haukkunut lähes laisinkaan. Nykyään haukahtelee häkistä, vaikka puussa olisi vain orava. Teimme sitten niin, että vain hyssyttelimme, koska on kuitenkin hyvä että koira vartioi. Mutta hyssyttelykään ei näköjään ole auttanut, saattaa vielä haukkua, vaikka olisikin hyssytellyt. No, nyt se haukkuminen on sitten liittynyt keppien heittelyyn. Onhan Seitalla kyllä ollut aina leikkiessä ääni mukana, mutta ei sen niin kovaäänistä tarvi olla. Näin siis olen tehnyt: heitän kepi kunhan Seita on hiljaa, otan sen vasta sitten kun on hiljaa, ja aina kun haukkuu jätän huomiotta. En nyt vielä osaa sanoa onko auttanut, mutta toivotaan että auttaa. Muutenkin Seita on varmaan tottunut, että kun ollaan omistajien kanssa riehutaan, ja muulloin nukutaan. Kun aika harvoin ollaan rauhassa Hepsun kanssa. ;) Muitakin käytös tapoja ollaan yritetty harjoitella, ja harrastukset ovat jääneet vähän sivuun (paitsi agility.) Hihnassa nätisti kävelyä ollaan taas yritettu opettaa, vaikka on kyllä aika laiskaa touhua kouluttajalta. Pyörän kanssa Seita on oikeastaan aika kauhea. Aluksi pitää pahimmat höyryt päästellä, sitten kulkee ihan ok:sti. On vaan ruvennut pyöräillessä haukkumaan vastaan tulijoille koirille, ehkä tullaan liian nopeasti kohti uusia koiria.

Hepuli Hepsu vauhdissa, takana hiukan ruskaa:

Agilityn alkeiskurssilla: Aluksi olin hiukan varautunut. Esteinä meillä oli: puomi ja hyppy sen toisessa päässä, pussi, pöytä, kepit, ja semmoinen hyppy-putki-rengas-yhdistelmä. Aika paljon jouduttiin odottelemaan, ja käveliinkin melko paljon kentän ympärillä Seitan kanssa. Puomi sujui hienosti. Olisin vain lopettanut siihen, kun odotteli hienosti on/off:illa, kun kiertelin ympärillä, vähän hölkkäsin yms. Niin huipusti pysyi, treenikaverikin kehui. Tästä edes päin pitää muistaa, että lopeta heti, kun saadaan huippusuoritus, tai vähintääkin hyvä! =) Otettiin myös hyppy puomin jälkeen. Pöytä meni hienosti, taisi jo aika hienosti tunnistaa käskyn, kun huusin vähän kauempaa ja sitten mentiin pöydälle. Otin ihan liian monta toistoa, Seita ei vielä kestä hirveästi toistoja. Se nimittäin kyllästyi pöydällä makailemiseen, ja alkoi nousta, taas oli yksi niin huippu suoritus, siihen olisi pitänyt jättää. Opittiin muutenkin niin paljon, niin turhaa yritin kuluttaa aikaa uusiin toistoihin, jotka ehkä koko ajan vähän huononivat, vaikka olisin voinut katsella muiden suorituksia. Pussista Seita oli ihan huippu innoissaan. Hinkui oikein pussiin, kun pidin pannasta. Hyvä juttu, monet kun arkailevat tätä estettä, hieno Wauva! Kepit sujuivat ihan hienosti, oli taas tällä kertaa kujakepeillä, hassua. Kerran taisi tulla ohi, mutta ihmetteli varmaan sitä, kun olin hankalemmalla puolella. Tässä taas hiukan paineistuin, kun oli koiria lähellä, tyhmä minä! Viimeisenä harjoituksena oli sitten tuo pikku ratapätkä. Ensiksi otettiin kaksi hyppyä, ja mutkaputkeen, josta palkattiin. Sitten otettiin rengas, ja putkelta renkaalle. Sekä sitten vielä, rengas ja hyppy perään. Kaikki esteet olivat siis tavallaan uunmuodossa nuin C :  : Siis tavallaan pisteet ovat hyppyjä, ja siis tuo ylenpi putkea lähempänä oleva oli rengas. Tämä harjoitus meni niin mainiosti ettei otettu kuin pari kertaa. Seita oli ihan huippu, mä jännitin, kun ihan pukenpään lähellä oli koira, mutta Seita juoksi suoraa päätä putkeen!! :) Tässä taas sain luottamusta Seitaan, huippua, ja vielä treenin lopuksi, toisi hyvä maku jäi! Tämä oli sitten viimeinen alkeiskurssin kerta, :( mutta mukavaa on tästä jatkaa, etenkin viímeisen harjoituksen takia.

Muuta: Hohhoijaa, aika turhauttavia nää mun juoksuyritykset. Saahan sitä yrittää lähteä juoksemaan, mutta saiskin joskus toteutettua.. Tällä hetkelläkin vain herkkuja mässäilen. Seita sai muuten uutta ruokaa J&V energiaa. Ollaan nyt eilen ja tänään sekoitettu vielä edelliseen ruokaan, että tottuu. Mutta eipä näytä maha reagoivan, ja hienosti maistuu! :D