Olin tulossa kirjoittelemaan tänne kevään tulosta sun muusta, mutta huomasinkin yhtäkkiä, että meillähän on vielä hiihtolomankin touhut päivittelemättä. Lauantain ja sunnuntain hermoilin mökillä Julian tuloa, kun eivät silloin olleet kyydit vielä selvinneet.

Kuitenkin sitten maanantai-iltana käytiin nappaamassa bussiasemalta koira ja tyttö. Eipäs keretty iltasella paljoa mitään tehdä, mutta seuraava päivä oli touhua täynnä. Aamulla herättyä lähdettiin ulkoilemaan, ja etsimään treenipaikkaa. Hankaluuksista huolimatta löydettiin lopulta sopiva paikka treenaukseen. Seitan kanssa tehtiin ainakin nopeita istumaan, seisomaan, ja maahan jäämisiä, joihin Julia opetti hyvän koulutustyylin. ( Harmi vain kun olen unohtanut kokeilla sitä uudelleen. ) Lisäksi tehtiin tavallisia juttuja, eli, paikallamakuuta, ja luoksetuloja. Taidettiin ottaa myös seuraamista, jossa Seitassa on semmoinen hassuus, että kun käsketään seurata, niin haahuillaan vaan, ja sitten kun saisi vapaasti juoksennella niin seurataan mahtavasti. ;) Mutta hyvinhän ne loppujen lopuksi taisivat kaikki sujua, tai sitten tehtiin liikaa toistoja, joten loppu oli vaisua. (Tämä on huono puoli harvassa päivittämistahdissa.) Muistaakseni leikki ei ollut aivan yhtä räjähtävää kuin vain voisi olla, mutta se nyt ei kovinkaan haittaa. Kun treenit oli treenailtu lähdettiin kotia kohti. Saivatpa Ronja ja Seita myös juoksennella irti palkaksi hyvistä reeneistä. Kun ehdittiin kotiin, niin eipä kauaa keretty lepäillä kun matkan suunta oli jo kohti hiihtoreissua. Innoissaan jaksoivat koirat vetää, vaikka oltiinkin jo tokoiltu ja lenkkeilty aamusella. Menomatkalla kiidettiin reippaasti järven jäätä pitkin, ja makkaran syönnin jälkeen tulomatkalla ehdittiin sitten napsia kuviakin, jotka mukavasti värittävät tätä tekstiä. Lopenuupuneita olivat kyllä minun ja Julian lisäksi koiratkin tuon aktiivitiistain jälkeen. Viikko ei kuitenkaan jatkunut aivan kuten olimme suunnitelleet, keskiviikkoaamuna Julialla oli kuumetta, joten sen päivän touhut muuttuivat sisällä oloon, lopulta Julia ja Ronja lähtivät iltabussilla takaisin Pohjois-Pohjanmaalle.

Reippailijat

Ladun valloittaja:

No nyt siitä keväästä sitten. Lumien sulamisen ja Seitan karvan lähdön lisäksi myös Seitan kouluttamisinnostani huomaa että kevättä on ilmassa. Hiihtoloman jälkeen olemme tuskin mitään touhunneet, peruspitkiä lenkkejä vain tallustelleet. Mutta viime sunnuntaina asia muuttui. Lähdimme Veeran ja koirien kanssa lenkkeilemään. Kiertelimme jopa kaupungissa asti, ja 12 km lenkkihän siitä tuli. Maanantaina sitten kävimme ihan tavallisen lenkin, mutta tiistaina lähdettiin taas kuntolenkille, tämän matkasta en tiedä, mutta kuitenkin edellistä hieman lyhyempi lenkki, ja siitä vastapainoksi juostiin välillä. Torstaina oli myös reippailu päivä. Eilen kävimme saman pituisen lenkin kuin tiistaina, mutta alkoi loppumatkasta jo jalata laahustamaan, kun ei kunto tahdo kestää tämmöisiä lenkkejä, siispä ei kun lisää tämmöisiä kuntolenkkejä!

Yhtenä päivänä ajattelin, että ei taida olla meidän harrastus tämä toko, kun ei ollut sitäkään tullut pitkiin aikoihin treenailtua, viimeksi juuri silloin hiihtolomalla. Mutta eipä se sitten niinkään taida olla, nimittäin eilen muistuteltiin taas mieleen tokonihmeitä. Paikalla makuun otin siksi aikaa kun hain putken. Sen jälkeen tehtiin ainakin luoksetulo, ja vähän temppuja, sitten vielä päälle putkeen menoja. Ollaan myös parina muunakin päivänä tehty putkea, se on Hepsusta aivan huippua. Eilisestä tuli mieleen, että kyllähän me jonkin aikaa sitten lenkillä otettiin myös paikallamakuun ja luoksetulon sekoitus. Se kun ei ensin meinannut yhtään onnistua, vasta ehkä viidennen toiston jälkeen Seita pysyi paikoillaan kutsuun asti. Naksuttimen opiskelu onkin sitten jäänyt, yhtenä päivänä kun aijoin naksutella, niin en löytänytkään naksutinta. Jos se ei pian löydy niin pitää kai taasen käydä ostamassa uusi.

Mutta kevät se on vaan niin ihana, ja se saa minutkin liikkeelle talvihorroksesta, jospa tämä blogikin heräisi unestaan. Se vasta onkin huippua, että nyt on viikonloppu. Tämän viikonlopun omistan Seitalle, sen kanssa kun pitäisi vaikka mitä touhuilla mm. tehdä kevät harjaus, vaikka kunnon karvanlähtö ei olekaan vielä alkanut, mutta voihan sitä aloitella.