Eilen: käytiin pyörälenkillä ja "yritin" kouluttaa Seitaa että se juoksisi kiltisti. No kyllä se silleen ihan kiltisti juoksi, mutta parit temput kyllä teki. Me mentiin taas siitä patsastieltä, mutta tällä kertaa se ei niitä säikähtänyt pyrkio vain nuuskimaan.

Sitten otettiin vetoa ja hienosti veti. Ensin otettiin tavallista talutusta ja sitten silleen että seita juoksi mun luota mun isosiskon luo ja edestakaisin. Sitten me lisättiin painoa, koko ajan vähitellen enemmän ja enemmän. Ei se välittäny painosta yhtään juoksi vain niin että lumikin kahisi. Aluksi ei vain lähteny niin nopeaa, mutta saavutti kuitenkin vauhdin. Yhdessä vaiheessa paukautin sen pulkan vahingossa seinää Seita vähän säpsähti, mutta ei tullut traumoja. Lopuksi sai leikkiä vielä Siiri kultsin kanssa kun se tuli vierailuille.

No sitten illalla kun katseltiin kaikkia keskustelusivuja koiran pulkanvedosta, niin  todettiin että aloitimme ehkä liian aikaisin. Jotkut sanoivat että yhdeksän kuukauden ikäisenä voi aloittaa ja jotkut taas että kaksi vuoiaana. No me päätettiin että jatketaan ensi talvena vaikka oli se kllä Seitasta hauskaa, mutta haluan ettei se saa jotain vammoja kun on kasvu vaiheessa. Onhan meillä Seitan kanssa muutenkin paljon tekemistä nimittäin toko temput ja HIHNASSA KÄVELY!!! Jätetään nyt siis tuo pyöräilykin ja veto myöhemmäksi ja keskitytään lenkeillä vain tavalkisiin kävelylenkkeihin että saadaan tuo hihnassa kävely kuntoon.

Tänään:

Kun käytiin tänään lenkillä niin tuntui tosi hyvältä jo tuo hihnassa kävely. Välillä taas veti ja välillä ei ollenkaan. No vastaantulioita piti kyllä tuijottaa, mutta kun sain kiinnostumaan namista niin ohitti tosi hienosti.  Eikö tolla koiralla ole korvia???!!! Opetan Seitalle että pysähdytään ennen risteystä seis käskyllä.  Otan aina ennen risteystä kontaksitn minuun Seitalla, niin joskus se vain käveli ja käveli kun kutsuin sitä, minun piti sitten täysiä tömisyttää maata että heräs. Sitten jossain vaiheessa kun se jo hermostutti mua niin pidin sille puhuttelun, että sinulla on annettu nimi ja se on Seita! No saatto sekottaa kun hyräilin välillä Seitan lempinimiä niin sitten varmaan sekotti että millon kursuttiin, vaikka tavallaan en kyllä usko, kun sanoin aika napakasti ennen risteystä sen seita sanan. Taas tänään sai lenkin jälkeen leikkiä Siirin kanssa ja yritin ennen vapaa käskyä pitää sen paikallaan, no sitten kun sanoin että vapaa niin lähti heti en tiedä ennakoiko. Tuosta tulee kohta käytäntö että leikitään Siirin kanssa lenkin jälkeen.