Tapakoulutuskurssilla. Ensin katsoimme läksyn, eli ohjaajat kiersivät katsomassa, jokaisen kontakti suorituksen. Seita pysyi todella hienosti kontaktissa, ja ohjaaja sanoikin, ettei teillä ole kontaktin otossa ongelmia. Seuraavaksi teimme "luoksepäästävyyden". Seita pysyi taas sivulla mallikkaasti. Niin, miksi? Yleensä se pomppii, ja hyppii vastaan tulijoita vastaan... Ihan kun Seita sanoisi: "Mä oon näin kiltti, että eihän mun tartte täälä olla." tms. Viimeinen harjoitus oli toisen koiran ohittaminen. Tämäkin sujui hyvin, vaikka mieli tekikin vähän nuuskutella maata. Kuitenkaan S ei pomppinut vastaan tulevaa koiraa vastaan, kuten kotona. Muutenkin kun yhdellä koiralla ohitus, ei oikein meinannut onnistua, niin ohjaaja sanoi, että tule vaikka sinä, kun sinulla on rauhallinen koira... Niinkö? Kun sitten ohjaaja tuli antamaan läksyjä, niin oli pakko sanoa, että Seita on yleensä kotona hirveän höselö. No ohjaajakin sitä ihmetteli, kun yleensä koirat on kentällä tottelemattomia, ja kotona kilttejä. Että Seita onkin sitten erilainen koira... No olihan se ihan hyvä juttu, että onnistu, mutta kun sais paremmin neuvoja, jos koira ois höselönä. ;-) 

Päätinpä sitten mennä heti läksyä opettelemaan, kun kävelin kaupungin läpi Seitan kanssa. Ohitukset sujuivat hyvin, eikä Seita yhtään ihmetellyt kaupungin hälyä, rämisevä matkalaukku vain vähän ihmetytti. Harmiksi vain ensimmäinen kaupunkireissu päättyi onnettomasti, kun Seita astui johonkin terävään, niin piti kantaa se autolle. Onneksi piikki ei kuitenkaan ollut mennyt polkuanturoihin, tai niiden väliin, vaan takertunut vain karvoihin, mutta oli se silti epämiellyttävä, meidän kummankin mielestä.

Eilen oltiin näyttelyharkoissa. Seitalla oli hyvin jutut muistissa, vaikka onhan ollut nuista hommista, jo vähän aikaa taukoa. Seisomassa ei kyllä vieläkään jaksettu olla pitkään, mutta jospa tuo taito harjaantuisi, kun ruvetaan ihan kunnolla näyttelyä reenaamaan. Kaikenlaiset kuviot sujuivat hyvin, vaikka minulla oli ongelmia parin kanssa juostessa, kun en vieläkään osaa juoksuttaa koiraa "väärällä" puolella. Hampaiden katsomisestakaan ei oikein tullut mitään, kun S tahtoi vain leikkiä ohjaajan kanssa. Taitaa olla ohjaajat Seitan mieleen? =) No näytin sitten hampaat itse, ja kyllä ohjaaja kehui, että on suora hammas rivi. :-)

Näyttää siis meillä olevan kaikki hyvin treenikentillä, mutta kotona on sitten toisin. Jospa joskus ollaan kotonakin kilttejä koiria. :-D