Meillä oli agilitytreeneissä hurjan mukavaa! Saatin Seitan kanssa ihan yksityistreenit, ja vieläpä kahden kouluttajan opettamina. Aloitettiin harkat keinulla. Pidin Seitaa narussa, sillä yritin sen avulla pysäyttää Seitan kontaktille. Kuitenkin jalat meinasivat tipahdella ennenaikojaan kontaktilta, ja alastulo-käsky tuppasi myöhästymään. Kaikeksi onneksi Seita ei kuitenkaan pelännyt keinua tai sen paukahtelua, vaikka viimekerralla kun tehtiin Hepsu pääsi vähän säikähtämään sitä. Saatuamme keinun onnistumaan, aloitettiin rata:

Lähdettiin radalle yhtäaikaa, sillä ajattelin että Seita saattaisi kiertää muurin, kun ei oltu sitä menty. Seita liiteli hienosti hyppyjen, muurin ja pituuden yli, vaikka pituus onkin aina mietityttänyt, että miten nuo "pienemmät maksit" jaksaa itsensä siihen venyttää. Radalla olin aina myöhässä 2. sekä 4. hypyn jälkeisessä valssissa. Ihan ekoilla kerroilla Seitan ohjaamisen seuraus oli jotenkin vaisua, ja palkan (lelun) heittokin lopussa oli hidasta, kun piti tiukasta taskusta aina vängätä lelua, enkä osannut tehdä sitä liikkeen aikana. (Treeniliivi ja/tai makupalapussukka olisivat ihan käteviä, kun tulee aina ennen reenejä kamala housukriisi, kun kaikissa housuissa ei ole kunnon taskuja.) Niinpä päätettiin kokeilla ohjaamista lelu kädessä, ja tämähän sujui! Seita oli kiinnostunut lelusta, mutta suoritti kuitenkin esteet maltillisesti. Loppujenlopuksi päätettiin myös jättää Seita odottamaan muurin taakse, että saisin helpommin käännyttyä valssiin, kun tarvitsi vain odottaa muuri hyppääminen ja käskyttää seuraavalle hypylle. Saatiinhan me jopa aivan mallikkaita suorituksia, vaikka välillä kävikin vähän hassusti; Seita ohittelikin hyppyjä (väsymystä toistojen takia?), yksi rima tippui, kun asetuin ehkä Seitan eteen hypyllä, ja yhdesti törmäsin hyppyyn, mutta Seita kuitenkin hyppäsi sen yli, ja niin jatkettiin matkaa. Tänään agility tuntui oikeasti agilityltä, kun saatiin jo niin paljon vauhtiakin matkaan, että ihan hengästytti. (Voi myös johtua huonosta kunnosta, jota kyllä pitäisi yrittää kohentaa, mutta kun tälläkin hetkellä yritän parantaa itseäni pienoisesta flunssasta.) Oli kyllä ihan paras alkeisjatkokurssi, hurjalla innolla odotetaan jatkokurssin ilmottautumisia! Tänään mua ei reeneissä edes jännittänyt, vaikka joku vieras parsoni seisoi kentän reunalla, ja toisen ryhmän ryhmäläiset kantoivat esteitä toiselle puolelle kenttää. Uskalsin jopa heitellä Seitalle lelua (jonkun mielestä varmaan aika hölmö saavutus) ja leikkiä sen kanssa muutenkin vapaasti (<-tätä ollaan odoteltu!)

Keppejä tehtiin tänään kuudella kepillä, etuperin ja takaperin ohjattuna, muutosta ei nyt kovinkaan näkynyt, mutta kepithän vaativatkin niin paljon toistoja. Kouluttajakin mietti että miksköhän meillä ei ole ohjureita, kun ne olis niin kätevät, mun puolesta hankkikaa vaan!! ♥

Tehtiin vielä loppuun keinua. Tällä kertaa Seita oli irti, mutta pitihän sillä vielä aika paljon apuja olla. Pysäytin sen namilla kontaktille, ja kouluttajakin hidasti keinun laskeutumista. Tai oikeastaan ei, namit oli kyllä apuna pysäyttämässä, mutta ruvettiin opettamaan Seitalle sitä, että sen pitää itse laskea keinu. Olihan tuo vähän hankalaa kun jalat eivät meinanneet pysyä kontaktilla, kun keinukin vielä samaan aikaan pomppi ylös ja alas, mutta ei Seita kyllä jännittänyt, vaikka monet kerrat pääsi keinu oikein kovasti rämähtämään. Mutta eikö se ole niin että nämä kontaktit (varsinkin keinu) ja kepit on ne ainainen ongelma, olis kyllä huippua jos sais omaan pihaan kepit ja kontaktinpätkät, ellei koko keinua, ja ehkä pari hyppyä hyppäämistä edistämään...

Unohdin eilen mainita että ollaan harjoiteltu hauskaa "purkki"-temppua. Lauantaina Seita oli aivan innoissaan kun tehtiin sitä, mutta sunnuntaina se oli jotenkin väsynyt. Seita on vielä niin nuori, eikä kestä paljoakaan toistoja (agireeneissäkin tästä jotain mainittiin.) Muutenkin pyykkikori on vähän hankala kun se on suorakulmainen, niin siihen pitää mennä jommasta kummasta lyhyestä sivusta, että Seita edes mahtuu siihen, ja muutenkin reunat ovat aika korkeat. Löysin kyllä tänään varastosta toisen laatikon, mutta sekin oli kai suorakulmainen. :/ Pitääpä yrittää kaikesta huolimatta saada tätä temppua vähän edistettyä ja itsenäisemmäksi, eikö tuo ole ihan hyödyllinen ja tasapainoa kehittävä temppu?

Tehtiin vielä illalla kotona putkella valsseja, takaaleikkauksia, ja umpikulmia (?) nämä sujui hyvin. Yritettiin myös tehdä persjättöä mutta se oli vähän kurjanlainen, Seita kun oli kovin innostunut kepistä joka oli palkkana.

Jotain saattoi jäädä puuttumaan sillä teksti poistui kolme kertaa (kun olin kirjoittanut treeneistä noin puolet) ja meinasi mennä hermot koko kirjoittamiseen, väillä kävin muutenkin poissa, joten silloin saatoin unohtaa, aloitin kirjoittamisen heti treenien jälkeen. ;)

Huomenna muuten lähdetään mökille juhannusta viettämään, ja sunnuntaina ehkä piipahdetaan Haapavedellä, vaikka toivoisinkin että oltais lauantai-illasta sunnuntaihin.