.... ehdittiin treenaamaan. Olin kyllä jo suunitellut että viimeistään keskiviikkona treenataan, mutta kuitenkin. Aloitettiin näin pitkän treenaustauon jälkeen hiljakseltaan.

Niin tähän väliin että ei oltu eilen Junnu harkoissa. Ei viititty mennä, muutenkin Seita on ollu maanantaina ja tiistaina ihan pilvissä ei totellu mitään käskyjä. Kuten jos käski luokse niin se seiso vaan narun päässä ja heilutti käntää ja katso mua.

Mutta tuo pilvissä leijaileminen ei kyllä vaikuttanu yhtään meidän äskesiin treeneihin. Seita oli näköjään palannu taas arkeen ja oli tosi skarppina. Tällä kertaa vähän suunittelin treenejä:

Perusasentoa/luoksepäästävyyttä. Perusasennossa maahan menoa.

Paikallamakuuta 1 min. (ehkä)

Seuraus "alusta" koiramme-lehden ohjeella.

Luoksetulosta eteentuloa penkkityylillä.

Aloitimme perusasennolla/luoksepäästävyydellä.  Ensin otin sivulletulon, korjailin asentoa, tein luoksepäästävyyden eli höpöttelin kaikenlaista. Siihen samaan vielä maahanmeno. Liikku pelkällä käskyllä joten toisin,  ja vaihdoin paikkaa kun toljotti lelua, mutta sanoin silti tälläkin kertaa vain käskyn. Nyt meni ihan TOSI HIENOSTI valui vaan maahan ja pysyi samassa kohdassa. Sitten pidin lelupalkka tauon ja sen jälkeen koitin taas maahan menoja. Ei mennytkään enää suoraan joten ohjasin. Aika monta toistoa tein ja loppujen lopuksi sain sitten ihan ok. Olis pitäny ymmärtää lopettaa sillon kun meni ihan superisti. Loppua kohden alko hiipua into, ja Seita katto mua että onko vieläkin pakko tulla sivulle eikö jo riitä.

Sitten pidin kunnon leikki tauon. Paikallamakuuta ei otettu joten seuraukseen. Luin hyvän seuraamiseen katsekontakti ohjeen koiramme- lehdestä. Mutta se ei oikein onnistunut. Tein katsekontakti juttuja ja yritin saada sen mukaan jotenkin niin kuin siinä neuvottiin.    .... Mutta en oikeen muistanu miten se opetettiin kun luin sen joskus viime viikolla, joten täytyy sitten luokea se uudestaan ja yrittää ensi kerralla.

Vielä luoksetulon vuoro. Kaksi toistoa tein ja ne oli ihan Super Hienoja oikeasti. Seita tuli ihan tiiviisti ja suorassa vaikka toisella toistolla mä kaajuin (penkki keikkas) niin se osas tulla ihan oikein. Voidaan näköjään edetä seuraavaksi kyykyssä eteen tulo vaiheeseen. Jee!!

Jotain muutakin sanottavaa mulla oli mutta en muista. Ai niin! Niistä Tamminäyttelyistä joita kävin katselemassa. Hauskaa oli vaikka en saanut ostaa mitään  Kyllä sitä kehiäkin katsellessa jotain uutta oppi.

Loppuun vielä yksi juttu. Monet sanovat että hiljaa hyvä tulee blogeissaan. Niin vitsailin seurkun kanssa kun puhuttiin kaikenlaista että meillä "hiljaa hyvä tulee" sanonta on hiukan suuremmassa mittakaavassa. Nimittäin: ....

Bella: Satunnaista kotiharrastus treenausta.

Seita: Mölli kisojen koira:

Mahdollinen seuraava koira: Virallisissa kisoissa kisaava koira.

Päätin nimittäin että Seita ei käy virallisissa. Koska en varmasti saa ronguttua vanhemmilta sirutuksen jälkeen enää rekisteröintiä. Eikä siruttamisesta ole muuta hyötyä meillä kun että jos Seita katoaa, sillä kaikissa virallisissa kisoissa koira täytyy olla sekä tunnistusmerkitty ja rekisteröity. Semmoisia hiukan harmillisia uutisia, muta ei se tavallaan haittaa sillä Seita on tavallaan "harjoitus koira" ennen virallisten kisojen haastavuutta.